• Door Lisanne
  • In Online kwesties
  • 11 juli 2014

Waarom zijn blogs goed voor SEO?

Blogs schrijven is al een tijdje ‘in’. Voor zakelijke bloggers is het een goede manier om niet met reclamemiddelen te hoeven pushen, maar om je doelgroep uit zichzelf naar jouw website of bedrijf toe te laten komen. Mensen maken zelf de keuze of ze jouw blog gaan lezen, zonder dat je ze iets opdringt. Eerder schreef ik al een blog over 6 goede redenen om een blog bij te houden. Een van de punten die ik daarin beschreef omvat betere resultaten in zoekmachines.

Maar hoe zit dat nou eigenlijk? Waarom zijn blogs goed voor SEO van je website? Waarom dragen blogs bij aan de vindbaarheid van je website?

Blogs zorgen voor nieuwe content

Als je je website voor SEO geoptimaliseerd hebt (of je bent ermee bezig), dan is je website vaak een statisch geheel: er is weinig verandering op de diverse pagina’s. Wanneer je veel online concurrentie hebt in jouw vakgebied, kan het zijn dat jouw website minder scoort dan die van jouw concurrenten. In dat geval kan bloggen ervoor zorgen dat jouw website op bepaalde vlakken toch eruit springen.

Blogs bevatten namelijk nieuwe content. Je kunt de inhoud helemaal zelf bepalen en je kunt met het oog op SEO dus prima een heel blog rond een keyword schrijven dat voor jou belangrijk is. Zo creëer je een nieuwe pagina volledig rond dit keyword en draagt dit – mits op de juiste manier aangepakt en met de juiste SEO-teksten – bij aan de vindbaarheid van je website.

Zet ook in op long tail keywords

Als je wilt bloggen over een belangrijk keyword, laat je dan niet beperken tot enkele woorden. Wellicht is mijn blog over het taaldilemma van keywords en SEO een handig naslagwerk om in gedachten te houden. Bedenk bij het schrijven van een blog ook waarop mensen eigenlijk allemaal zoeken als ze iets in Google typen. Sommige mensen typen hele vraagstukken in, of combinaties van woorden. Deze zogenaamde long tail keywords zijn specifieker dan een enkel woord, maar kunnen ervoor zorgen dat je op heel specifieke zoekopdrachten extra goed gevonden wordt. Goed voor de SEO dus!

Ook bloggen over randinformatie

In een blog kun je ook informatie behandelen die nét niet helemaal op je website past. Op deze manier kun je ook aan deze informatie aandacht besteden zonder dat je je website vervuilt. Een blog over deze randinformatie kun je ook dusdanig optimaliseren dat je ook op dit gebied (andere keywords) door zoekmachines gevonden wordt en ook in dit opzicht is bloggen goed voor SEO.

Probeer het eens!

Wil jij weten of blogs goed werken voor SEO van jouw website? Schrijf eens een blog en of jouw website hoger scoort in de resultaten van zoekmachines.

Heb je hulp nodig?! Aarzel dan niet en vraag mij om raad. Ik kan je bijstaan bij het verbeteren van de SEO-teksten van je website, maar ik kan natuurlijk ook blogs voor je schrijven!

http://djuzz.nl/diensten/blogs/


Contact

Email: info@djuzz.nl
Close