• Door Lisanne
  • In Nieuws van Djuzz
  • 10 maart 2022

Work meets pleasure - naaipatronen vertalen

Wie mij een beetje kent weet dat ik verslaafd ben aan mooie stoffen en verzot ben op naaien. Ik doe (pro bono) al een heleboel voor diverse internationale, onafhankelijke patroonontwerpers en nu kwam een klus om naaipatronen te vertalen op mijn pad. Supertof natuurlijk! 

Naaipatronen vertalen?

De wereld van PDF-naaipatronen is enorm. Ook in Nederland is er een ruim aanbod aan patroonontwerpers die hun patronen online aanbieden. Het leeuwendeel is beschikbaar in het Engels, maar soms is de afzetmarkt van een ontwerper in Nederland zo groot dat het interessant is om de patronen en instructies in het Nederlands aan te bieden. Aangezien mijn naaimachines vrijwel dagelijks draaien, hoefde ik geen twee keer te denken om met de betreffende ontwerper in gesprek te gaan. En met succes. Het eerste naaipatroon én de instructies zijn in zijn geheel van Engels naar Nederlands vertaald. InDesign had een eigen willetje, aangezien het bronbestand in een andere taal opgemaakt was, dus vlekkeloos ging het nog niet, maar dat komt wel goed.

Wil jij ook naaipatronen laten vertalen?

Ben jij een Indie designer en bied je jouw naaipatronen alleen in het Engels aan, maar zou je je naaipatronen ook graag in het Nederlands willen hebben? Of ken jij een buitenlandse designer die zijn/haar naaipatronen graag in het Nederlands wil kunnen aanbieden? Neem dan gerust contact met me op. Mijn liefde voor naaien is immers minstens zo groot als mijn liefde voor tekst en taal en hoe fijn is het dan om beide te kunnen combineren?!

Naaipatronen vertalen naar Nederlands | Djuzz

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close