• Door Lisanne
  • In Online kwesties
  • 22 augustus 2014

Snel een blog schrijven. 5 handige tips

Heb je altijd al een blog willen bijhouden en bij je eindelijk zover dat je het in de praktijk gaat brengen?! Goed plan! Bloggen draagt onder andere bij aan de vindbaarheid van je website en er zijn nog allerlei andere voordelen een blog, maar waarschijnlijk ben je inmiddels al zover. Je hebt immers het idee opgevat het daadwerkelijk te gaan doen. Loop je nu tegen het probleem op dat het schrijven van een blog meer tijd kost dan je gedacht had en wilt? Met mijn 5 tips kun je straks snel een blog schrijven...

1. Houd je geniale ingevingen bij voor later

Vind je het lastig om een goed onderwerp te verzinnen voor je blog? Houd dan een notitieblokje op zak en schrijf hier je geniale ingevingen in voor een later moment. Met de smartphones van tegenwoordig is het helemaal makkelijk, dus je kunt goede ideeën en tips van anderen altijd ergens kwijt. Zo kun je op het moment dat je wilt gaan bloggen je lijstje raadplegen en bekijken waar je op dat moment het fijnst over kunt schrijven. Met ideeën op voorraad kun je gemakkelijk snel een blog schrijven.

2. Bewaar de introductie voor het laatst

Net als je vroeger op school geleerd hebt (tenminste, dat is heel waarschijnlijk), is het het verstandigst om je introductie voor het laatst te bewaren. Je weet vaak nog niet helemaal waar je heen wilt met je blog en als je alles geschreven hebt, kun je alles mooi overzien en hier een goed, pakkende inleiding bij schrijven. Wil je snel een blog schrijven, dan is het immers niet handig te blijven hangen op je inleiding.

3. Licht, luchtig en voor leken

Hoewel de meningen hierover verdeeld zijn, is een blog veelal licht en luchtig. Je kunt best zware informatieve kost schrijven op je blog, maar hierdoor wordt hij niet bijzonder toegankelijk. Als je je inhoud licht en luchtig houdt, en je schrijft zodanig dat zelfs je buurvrouw het zou begrijpen, dan bereik je het grootste publiek. Experts op een willekeurig gebied hebben ’s avonds na een lange werkdag vaak best nog zin om iets interessants te lezen, maar een supertaai en technisch stuk wordt waarschijnlijk bewaard voor een moment dat ze fris en fruitig zijn. Hoe vaak lees je zelf iets waar je écht voor moet gaan zitten? Bovendien, wil je snel een blog schrijven, dan gaat dit ook gemakkelijker als je de inhoud licht en luchtig houdt. :-)

4. Schrijf wat in je opkomt

Een blog is het leukst door te schrijven zonder uitgedokterd plan. Zo help je het ook licht en luchtig te houden. Schrijf gewoon wat in je opkomt (aan de hand van het onderwerp dat je bedacht hebt in je notitieblokje), zo kun je vlot en snel een blog schrijven. Lees alles aan het eind nog een keer goed door en bepaal (misschien samen met iemand anders) of het verhaal logisch is opgebouwd. Je kunt na het schrijven altijd nog husselen en lijmen.

5. Schoenmaker blijf bij je leest

Schrijven is het makkelijkst als je schrijft over iets waar je kaas van hebt gegeten. Als je je in compleet nieuwe materie stort kost het schrijven heel veel tijd. Denk aan alle tijd die je kwijt bent aan opzoeken, inlezen, ordenen én het schrijven zelf natuurlijk. Wil je een blog schrijven en er niet zoveel tijd aan kwijt zijn, dan luidt de laatste tip: schoenmaker blijf bij je leest.

Aan de slag!

Hopelijk kun je aan de hand van deze tips sneller of snel een blog schrijven!

Heb jij andere goede tips om de tijd die het kost om te bloggen in te korten? Deel ze hier!

Hulp nodig?!

Heb je hulp nodig bij je blog? Neem dan contact met mij op via de onderstaande button, voor tips of andere manieren waarop ik jou en jouw blog kan helpen. Wil je iemand om jou van goede, vlotte blogs te voorzien? Bekijk dan mijn blog-aanbiedingen.

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close