• Door Lisanne
  • In Blog
  • 14 november 2014

Een functioneel ontwerp

Eens wat anders dan een blog met tips over (web)schrijven: een blog over de veelzijdige inzet van een communicatiespecialist. De mogelijkheden van een communicatiespecialist gaan immers veel verder dan het schrijven en optimaliseren van teksten en het in elkaar zetten van een communicatieplan.

Afgelopen zomer heb ik Maykin Media, één van mijn vaste IT-klanten, geholpen bij het realiseren voor een groot project voor Nudge. Nudge is een organisatie die zich op allerlei fronten inzet voor duurzaamheid en de wereld (Nederland) een beetje beter maakt. Nudge heeft een grote online community en Facebook-achterban, waar mensen initiatieven kunnen delen en volgen en elkaar kunnen inspireren.

Een geheel nieuw platform

Maykin Media kreeg de opdracht het bestaande platform compleet op de schop te gooien en er een innovatief, gebruiksvriendelijk en eigentijds platform van te maken. Het bestaande platform was behoorlijk omvangrijk en de wensen waren in de loop van tijd veranderd. Tijd voor iets geheel nieuws dus.

Een functioneel ontwerp als basis voor de programmatuur

Nudge was al een tijd bezig met de voorbereidingen voor een nieuw platform en had al een dik boekwerk aan wensen en eisen klaar. Samen met de mannen van Maykin Media en de Nudgers hebben wij stap voor stap alle eisen en wensen doorgesproken en geprioriteerd en heb ik deze omgevormd tot een functioneel ontwerp. Zeg de leidraad voor de functionaliteiten van de programmatuur.

Samen werken aan een efficiënte oplevering

Als communicatiespecialist en platformgebruiker met een frisse blik heb ik alle vergaderingen over het nieuwe platform bijgewoond. Op deze manier kon ik alle wensen en eisen goed in mij opnemen en kon ik eenvoudig schakelen met de programmeurs, die zich op hun beurt meer en sneller op het technische gedeelte konden richten. Zie het als een brugfunctie tussen de technische heren van de IT-partij en de eindklant. Het eindresultaat is een voor beide partijen begrijpelijk, leesbaar document en een vlotte voortgang in het ontwikkelproces.

Nieuw platform succesvol gelanceerd

Nadat al het voorbereidende werk was afgerond en de ontwikkeling in volle gang was gezet, zaten mijn werkzaamheden erop. Begin november is het nieuwe Nudge platform met succes gelanceerd en in gebruik genomen. Ik zou Nudge bij deze graag feliciteren met hun gelikte platform en bedank Maykin Media en Nudge voor de fijne samenwerking!

Neem jij ook een kijkje op de nieuwe Nudge website?

Wil je meer informatie over hoe ik jou kan faciliteren bij het voorbereidende gedeelte van het ontwikkelproces? Mail mij dan gerust voor informatie en mogelijkheden. 

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close