• Door Lisanne
  • In Online kwesties
  • 18 januari 2018

Content is belangrijk voor SEO

De vindbaarheid van je website is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Er is immers een ontzettend grote hoeveelheid websites over vrijwel elk onderwerp dat je maar kunt bedenken. Wist je dat goede content naast een technisch goede website sterk bijdraagt aan SEO? In dit blog neem ik je mee langs het belang van content voor zoekmachineoptimalisatie. Zoekmachines houden namelijk óók van tekst!

Content is nooit af

Een website is altijd ‘onder constructie’. Content van een website is nooit af. Dat vinden zoekmachines overigens ook en dat waarderen ze ook. Statische websites waar nooit wat aan gebeurt zullen om die reden ‘lager scoren’ dan dynmiche sites. Houd dit in je achterhoofd bij het bijhouden van je website. Zoekmachines zijn overigens ook altijd in ontwikkeling en de algoritmes om sites te beoordelen en zoekresultaten weer te geven veranderen ook steeds. Het kan dus best zijn dat iets eerst wél werkt voor je vindbaarheid, maar later niet meer. Denk aan hoe het ging met de sites die volgegooid werden met keywords...

Tip: zorg dat de belangrijke keywords in de eerste paragrafen van de tekst voorkomen (Keyword prominence)

 Content is belangrijk voor SEO | Djuzz

Maar hoe weet je wat je aan moet passen?

Om te zien welke pagina’s (en onderwerpen) goed scoren is het verstandig de analytics bij te houden. Google Analytics is hier een van de meestgebruikte tools voor. Je kunt er onder andere mee zien welke pagina’s veel bezocht worden, hoe lang je bezoekers er zijn, op welke keywords ze hebben gezocht en hoe ze er terecht zijn gekomen. Aan de hand van deze gegevens kun je pagina’s verbeteren die minder goed scoren. Ga bij jezelf te rade waarin de pagina’s die goed en minder scoren van elkaar verschillen. Wat is het doel van de pagina’s? Contentoptimalisatie is altijd belangrijk in het SEO proces.

Leer de wensen van je doelgroep kennen

Goede, kwalitatieve content zorgt ervoor dat bezoekers terugkomen. Het is daarom belangrijk dat je weet wat de wensen van je doelgroep zijn. Wat zoeken ze op jouw website? Zoeken ze nieuwe producten of diensten? Of willen ze het laatste nieuws lezen? Wellicht is een blog met tips of nieuwtjes al een manier om je site in beweging te krijgen en houden.

Hulp nodig bij het bijhouden van een blog? Laat Djuzz voor je bloggen!

Houd je concurrentie in de gaten

Net zoals jij bezig bent de toppositie in zoekresultaten te veroveren, zijn jouw concurrenten dat ook. Houd je concurrentie altijd goed in de gaten. Waarom scoort een concurrerende site zo goed wat betreft SEO? Welke foefjes of aanpassingen zou jij op je site ook kunnen doorvoeren om zo je eigen SEO te verbeteren? Concurrentie houdt je scherp en alert. Besteed er daarom ook aandacht aan en staar je niet blind op enkel je eigen site. Het kan bovendien erg leerzaam zijn.

Goede content ís belangrijk

Hoe je het wendt of keert: goede content is belangrijk voor de vindbaarheid van je site. Zorg er dus voor dat je je content met zorg kiest en boeiend houdt. Vergeet de kopjes (H2) niet en plaats zo af en toe een passende afbeelding.

Last but not least: houd je teksten natuurlijk. Zorg dat ze lekker lezen. Teksten die onnatuurlijk zijn, worden als onecht bestempeld en zullen bezoekers sneller wegklikken. Verlies dus vooral de leesbaarheid niet uit het oog!

Succes bij het bijhouden van je content. 

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close