• Door Lisanne
 • In Online kwesties
 • 8 augustus 2014

Betrokkenheid creëren op Facebook en Twitter

Iedereen zit tegenwoordig op Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ en noem maar een sociaal medium op. Bedrijven dus ook. Ik ook. (Hebben jullie Djuzz al geliked op Facebook? Volgen jullie Djuzz al op Twitter? :) ) Maar net als het met bloggen een kunst is om reacties te krijgen, is het een kunst om als bedrijf op Facebook of Twitter je berichten geliked, geshared of geretweet te krijgen. Hoe krijg je meer betrokkenheid, zodat jouw berichten een groter publiek bereiken?

Wees expliciet en leid je volger bij de hand

Net zoals je op je website je bezoeker bij de hand moet nemen, geldt dit net zo goed voor sociale kanalen. Zorg ervoor dat je volgers weten wat ze moeten doen of wat er van ze verwacht wordt.

 1. Wees relevant en origineel
 2. Like en deel je eigen berichten op je persoonlijke accounts
 3. Verzoek expliciet om berichten te delen of retweeten
 4. Eindig net als in een blog met een actie voor de bezoeker of volger
 5. Vraag je volgers om hun mening

Vooral voor kleinere bedrijven of ZP’ers, die niet vanzelfsprekend in mensen hun like-rijtje zitten, zijn deze handelingen erg nuttig. Via je volgers bereik je weer meer volgers en bouw je een breder publiek op. Op een gegeven moment zijn deze handelingen (misschien) niet meer nodig en gaat het automatisch.

En dan nog speciaal voor Twitteraars..

Voor Twitter gelden de bovenstaande tips natuurlijk ook, maar om geloofwaardigheid en betrokkenheid te creëren is het ook belangrijk om de volgende zaken in gedachten te houden.

 1. Tweet uit persoonlijke titel, tenzij je op persoonlijke titel geheel andere zaken voor ogen hebt ;) maar houd in je achterhoofd dat alles te achterhalen valt...
 2. Twitter is een goede manier om aan nieuwe klanten te komen
 3. Denk ook eens aan een ander (retweet of plaats interessante artikelen)
 4. Twitterberichten zijn heel vluchtig, schroom niet om na verloop van tijd een bericht (mits nog relevant) te herhalen

Wat is jouw ultieme zet geweest om meer betrokkenheid te creëren?

Keem Social media trainingen

Heb je meer nodig dan alleen tips over het zakelijk gebruiken van social media?!
Neem dan eens een kijkje op de website van Keem Social media trainingen voor een social media training bij jou in de buurt!

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close