• Door Lisanne
  • In Online kwesties
  • 9 januari 2015

5 goede voornemens rond je website

Het is weer januari. Dat betekent dat veel mensen druk bezig zijn met goede voornemens. Zowel privé als zakelijk is het dé tijd om de boel eens op te frissen en te kijken waar het komend jaar allemaal beter of gezonder kan. Om je alvast op weg te helpen geef ik je vast 5 goede voornemens wat betreft je website.

Goede voornemens website

1.   Meer aan SEO doen

Een website zonder SEO kan anno 2015 echt niet meer. Zet er eens je schouders onder en verbeter de vindbaarheid van je website. Meer tips over SEO vind je in mijn blogs 5 SEO-tips voor beginners en Het taaldilemma van keywords en SEO.

2.   Regelmatig bloggen

Bloggen hoeft geen tijdrovende klus te zijn en het heeft heel veel voordelen. Zo kun je betrokkenheid creëren, je nieuwste producten of diensten uitlichten, je vindbaarheid vergroten, naamsbekendheid creëren en je expertise tentoon spreiden. Meer tips en voordelen van bloggen vind je in mijn blogs 6 goede redenen om als zorgaanbieder te bloggen5 soorten onderwerpen voor zorgblogsWaarom is bloggen goed voor SEO van je websitesnel een blog schrijven, 5 handige tips.

3.   Up-to-date content op de website

Een website is geen boek waar je maar een keer iets in schrijft en waarvan de inhoud niet meer te wijzigen is. Een goede, aantrekkelijke website heeft up-to-date content en ondergaat zo af en toe een verandering. Zorg voor nieuwsberichten, tweets, blogs etc. Dit verbetert de vindbaarheid van je website, omdat Google (en andere zoekmachines natuurlijk) ziet dat je website actief is.

4.   Eens kritisch naar de website kijken

Plan eens in de zoveel tijd een moment in om eens kritisch naar je website te kijken. Niet alleen naar de vormgeving, maar ook naar de tekst en gebruiksvriendelijkheid. Raadpleeg de statistieken en kijk waar je iets kunt winnen. Krijg je voldoende klanten via je website? Krijg je de juiste klanten? Nee?! Dan is het in 2015 tijd om hier verandering in te brengen.

5.   Regelmatig een nieuwsbrief versturen

Net als bloggen hoeft een nieuwsbrief helemaal niet zoveel tijd te kosten, terwijl er wel grote voordelen aan kleven. Ook hier gaat het om naamsbekendheid en vertrouwen, maar ook persoonlijke, getargete aanbiedingen behoren tot de mogelijkheden. Meer weten? Lees mijn blog 6 goede redenen voor een nieuwsbrief.

Ook voor mijzelf gelden deze goede voornemens natuurlijk. Door drukte ben ik ook niet aan bloggen voor mijn eigen site toegekomen. Slecht natuurlijk. Dus ook ik zal weer netjes de draad oppikken en orde en regelmaat creëren :-)

Heb jij nog goede voornemens rond je website?

Contact

Email: info@djuzz.nl
Close